Uutisarkisto

1.12.2014

Vuoden seuratoimijat 2013
Vuoden seuratoimijat 2013
Mitalikahvit 2013
Mitalikahvit 2013
HyvUra muisti menestyneitä ratsastajiaan kevätkokouksessa
HyvUra muisti menestyneitä ratsastajiaan kevätkokouksessa

Vuoden Seuratoimijat 2013


HyvUra palkitsi kevätkokouksessaan sunnuntaina 27.4.14 seuraavat henkilöt VUODEN SEURATOIMIJA 2013 stipendeillä: Tiina Tila ja Jesse Arolainen.
Henkilöt ovat mm. osallistuneet aktiivisesti ja myös muita positiivisella asenteellaan mukaan innostaen seuratoimintaan. He käyttäytyvät eri tilanteissa hyvää esimerkkiä näyttäen niin hevosten kuin kanssaihmistenkin kohtelussa. 

Onnittelut!

 

Ratsastusmerkit


Mikäli olet saavuttanut ratsastusmerkkeihin oikeuttavia kilpailutuloksia ja haluat tulosten perusteella hakea merkkiä itsellesi, niin ilmoitathan tuloksesi ja tiedon mitä merkkiä haet, seuran jäsensihteerille s-postitse, mia.vihavainen [ät] hyvura.fi 

 

HyvUran jäsenetuja vuodelle 2014

 

Heppatarvike Oy tarjoaa HyvUran jäsenille vuoden 2014 ajan, -15% alennuksen normaalihintaisista ostoksista verkkokaupassaan (alennus ei koske rehuja eikä jo alennettuja tuotteita).

Alennuskoodin voit pyytää spostitse mkanerva0 [ät] gmail.com. Koodi tulee mainita tilauksen yhteydessä.

Heppatarvike

 

Stipendi asiaa

 

Haluamme että kaikilla HyvUran jäsenillä on mahdollisuus tehdä ehdotuksia seuran jäsenistä, jotka heidän mielestään ansaitsisi stipendin, muistamisen tekemisestään/saavutuksistaan jne. Kriteereitä voi olla mm. aktiivinen toiminta seurassa, hevostaidot, muiden huomioon ottaminen ratsastustoiminnassa tai jokin muu perusteltu syy.
Stipendi- ja palkitsemishakemukset tulee osoittaa HyvUran hallitukselle, joka tekee mahdolliset päätökset. Hakemukset tulee osoittaa hallitukselle 31.3.14 mennessä.

Hallituksen jäsenistön yhteystiedot löytyvät www-sivuilta hallitusotsikon alta.
 

 

Poniratsastajia muistettiin mitalikahveilla

 

Hyvinkään Urheiluratsastajat ry:n hallitus muisti tänä vuonna kotimaan menestyksekkäimpiä ratsastajiaan tarjoamalla mitalikakkukahvit Hyyppärän kartanolla 2.10.2013. 
Illan sankarittaria olivat Veera Valjakka, Milla Vihavainen ja Ella Paloheimo. Nämä kaikki ratsastajat osallistuivat tänä vuonna mm. omien lajiensa SM- kilpailuihin. Seuran puheenjohtaja Sari Ukkonen kertoi onnittelupuheessaan, että tämä oli ensimmäinen kerta seuran historiassa, kun sen ratsukoita osallistui kolmen eri lajin (kenttä-, este-, ja kouluratsastuksen) SM-kilpailuihin samana vuonna. 
Tilaisuudessa onniteltiin ensimmäisenä Veera Valjakkaa ponien kenttäratsastuksen SM- hopeamitalista ja PM-edustuksesta Ruotsin Flyingessä, jossa Veeran tulos oli hieno 11. sija. Veera kilpaili näissä kilpailuissa Belmondo ponillaan. Kenttäratsastuksessa ratsastetaan kolme suoritusta eri lajeista. Nämä lajit ovat kouluratsastus, rata- ja maastoesteet.
Milla Vihavaisen ja hänen poninsa Hegoirin kauden merkittävimmät sijoitukset ovat olleet ponien este SM-kilpailuiden 7. sija, kansallisen Ponicup sarjakilpailun 2. sija sekä tuoreimpana Eteläsuomen alueen tyylimestaruuden kultamitali. 
Ella Paloheimo puolestaan kilpaili ponillaan Orchid´s Imeranda ponien kouluratsastuksen SM-kilpailuissa sijoittuen niissä 7. sijalle ja tämän lisäksi Ella voitti kaksiosaisen Junioriderdy - kilpailun. Ella oli myös nimettynä vararatsukkona PM -kilpailuihin.
Nämä kilparatsastajat kuuluvat Team HyvUraan, joka on tänä vuonna perustettu edustusryhmä kansallisen tason junioriratsastajille, jotka harjoittelevat tavoitteenaan Suomen mestaruus omissa lajeissaan sekä kilpailevat muutenkin aktiivisesti ympäri Suomea edustamassa seuraa. Tiimiin kuuluvat näiden tyttöjen lisäksi myös esteratsastajat Annika Arolainen ja Heta Kannela. 
Annikan kauden tavoitteet valitettavasti romuttuivat keväällä, kun hänen poninsa sairastui. Tällä hetkellä tulevaisuus näyttää taas jo valoisammalta, kun poni on tervehtynyt ja hän on päässyt harjoittelemaan hevosellaan ensi kaudelle kansallista Junioricupia varten. 
Heta Kannela ja hänen nuorehko poninsa Prinz Luca ovat keränneet tänä kautena arvokasta kokemusta ja rutiinia kilpailuista tuleviksi vuosiksi. Myös heidän kilpakauteen on mahtunut monia hienoja onnistumisia.
Ratsastus on lajina vaativa ja kovin helposti haavoittuva, kun oman kunnon ja terveyden lisäksi merkittävässä osassa on myös hevosen kunto ja terveys. Kaikki lajissa tapahtuva toiminta on niin sanotusti "kahdenkauppaa" ja siinä vaaditaan lujaa luottamusta molemmilta osapuolilta niin ratsastajalta kuin hevoselta toisiinsa.

Haku Team HyvUraan kaudelle 2014 alkaa 1.11.2013. Hakulomakkeita saa Mia Vihavaiselta mia.vihavainen [ät] hyvura.fi 
Vaatimuksena tiimiin on kansallinen kilpailulupa ja tavoitteellinen harjoittelu ja kilpaileminen kohti arvokilpailuja. 
 

 

Hyvinkään Urheiluratsastajat ry on jakanut tänä keväänä kaksi 250:n euron stipendiä junioriratsastajille

 

Toinen stipendi on annettu yksityisratsastaja Iitu Kilpeläiselle ja toinen ratsastuskoulun oppilas Linda Lamminluodolle, seuraavin perustein:

Iitu haluaa innokkaasti kehittää itseään ja hevostaan monipuolisesti, hyvä harjoitteluasenne ja miellyttävä ja iloinen suhtautuminen harjoittelutovereihin sekä hyvä keskittyminen valmennuksissa.
Iitu on myös ilmoittanut olevansa halukas ratsastamaan muita hevosia ja kehittämään ratsastustaitojaan ja hevosmiestaitojaan myös tällä tavalla.
Erityisesti nostetaan esiin myös Iitun ahkeruus Levantin kuntoutuksessa ähkyleikkauksen jälkeen. 
Hän on myös aktiivinen seuratoimija osallistumalla aina kilpailuissa ja tapahtumissa toimihenkilötehtäviin.

Linda on lahjakas ratsastaja, jolla on selkeä polte hevosen selkään. Hän kilpailee sekä koulu-, että esteratsastuksessa, eikä nirsoile hevosvalinnoissa. Osallistuu aina kilpailuissa myös toimihenkilötehtäviin. 
Osallistunut ja osallistuu tuntiratsastajien mestaruuksissa poniluokkaan. Ratsastaa tunneilla kaksi kertaa viikossa ja hoitaa koululla tunnollisesti Leevi –ponia.
On aina iloinen ja avulias, neuvoo nuorempia ja kokemattomampia ystävällisesti ja omasta aloitteestaan. Käyttäytyy aina asiallisesti.


 

Alue-estekisat ja seuraluokka 11.8.2013
Nurmikisat Hyyppärän Poolokentällä

 

Nurmikenttämme kunnostusprojektin mahdollistama Hyyppärän ensimmäinen nurmikisa mies- ja naismuistiin pidetään 11.8.2013. Tervetuloa kaikki nauttimaan kesäisestä päivästä hyvässä seurassa rennoissa kisoissa! Seuraluokka 80 cm on jokamiesluokan hengessä järjestetty mahdollisuus myös riviharrastajille ja ihan tavallisille ratsuille päästä hyppäämään isolle nurmikentälle ammattimaisen ratamestarin suunnittelemalle radalle. Tämä tilaisuus kannattaa käyttää! 

 

Seuran hallitus 1.1.2013 alkaen

 

HyvUran syyskokouksessa 28.11.2012 valittiin hallituksen uusiksi jäseniksi 1.1.2013 alkaen Minna Lounasranta, Terhi Kilpeläinen ja Kati Valjakka. Entisistä jatkavat Maaret Snäll, Nina Eirtovaara, Saara Paronen, Mia Vihavainen ja Paula Arolainen jäseninä ja Sari Ukkonen puheenjohtajana. 

 

Koirat Hyyppärässä

 

Muistutuksena koiraihmisille: Järjestyslain mukaan koiran omistajan tai haltijan on pidettävä huolta siitä, ettei koira pääse kytkemättömänä kuntopolulle tai muulle sen kaltaiselle juoksuradalle eikä lainkaan yleiseen käyttöön kunnostetulle ladulle tai urheilukentälle.

Laki pätee myös Hyyppärässä, ja lain tarkoittamia kuntopolkuja ja niihin rinnastettavia reittejä (joilla siis koiria ei saa pitää irti) ovat maastorata ja muut alueen kävely-, ratsastus- ja ulkoilureitit. Ratsastuskentät ovat lain tarkoittamia urheilukenttiä, joten niille ei koiria saa päästää lainkaan. Kuten myöskään laduille, sitten kun niiden aika tulee.

 

Koulujoukkueelle aluemestaruusmitaleita

 

16.9.2012 ratsastetussa ESRA:n alueen kouluratsastuksen joukkuemestaruuskilpailussa pronssimitalille ratsastivat HyvUran Noora Kiiski - Weslana, Elina Aitta-aho - Cyrenaika, Jenna Viertoma - Pikku-Heppu ja Ella Paloheimo- Orchid's Imeranda. Noora myös voitti edellisenä päivänä ratsastetun senioreiden henkilökohtaisen aluemestaruuden. Lisäksi poniratsukoiden henkilökohtaisessa mestaruudessa Veera Valjakka sijoittui viidenneksi ponillaan Belmondo. Onnentoivotukset mitalisteille ja sijoittuneelle! 

 

HyvUran estejoukkue tulessa 9.9.2012

 

Seuraamme edustamaan ESRAn alueen esteratsastuksen joukkuemestaruuskisaan Keravalle 9.9.2012 lähtevät Veera Valjakka- Belmondo, Annika Arolainen - St Perhaps, Jesse Arolainen - St Louis ja Katja Tolonen - Eros Pj

 

Veeran SM-mitalikahvit Kartanolla 16.8.2012

 

Seura juhlistaa Veera Valjakan ja Belmondon hopeamitalia kenttäratsastuksen ponien SM- kilpailuista mitalikahveilla 16.8.2012 klo 18 Hyyppärän kartanolla. Tervetuloa kaikki mukaan juhlimaan ja onnittelemaan Veeraa ja Elmoa! 

 

Veera ja Elmo hopealle ponien kenttä SM:issä!

 

HyvUran Veera Valjakka ponillaan Belmondo sijoittui hienosti toiseksi Uudessakaarlepyyssä 16.-17.6.2012 järjestetyissä poniratsukoiden kenttäratsastuksen SM- kilpailussa. Lämpimät onnentoivotukset Veeralle ja taustajoukoille! 

 

Menestyjät palkittiin

 

Seura palkitsi menestyneitä ratsastajiaan kevätkokouksessaan 29.4.2012

Sunnuntaina 29.4.2012 pidetyssä kevätkokouksessa jaettiin HyvUran ratsastajille ratsastusmerkkejä sekä palkittiin vuonna 2011 seuran parhaiten menestyneet kilpailijat. Ratsastusmerkit anotaan Suomen ratsastajainliitolta saavutettuja kilpailusuorituksia vastaan. Hopeamerkin olivat ansainneet kouluratsastaja Saara Toivonen sekä esteratsastaja Heidi Lindeman. Pronssiset ratsastusmerkit olivat ansainneet esteratsastaja Milla Vihavainen ja kouluratsastaja Henna Oksanen. 

Seuran parhaiten menestyneet ratsastajat olivat kouluratsastuksessa senioreissa KV- ja kansallisella tasolla Emma Kanerva, aluetasolla Sofia Uschanov, nuorissa kansallisella ja aluetasolla Saara Toivonen ja junioreissa sekä poneissa aluetasolla Nella Vihavainen. Esteratsastuksessa senioreissa kansallisella tasolla Heidi Lindeman ja aluetasolla Elina Aitta-aho, junioreissa kansallisella tasolla Jesse Arolainen ja aluetasolla Milla Vihavainen, poneissa kansallisella ja aluetasolla Milla Vihavainen.
 

 

Matonpesupaikka aukeaa 15.5.2012

 

Hevosten kanssa alueella liikkuvat huomio! Hyyppärän matonpesupaikka aukeaa 15.5.2012, ja siitä eteenpäin on taas odotettavissa kesäistä ajoliikennettä ja pesemisen loisketta. 

 

Maneesin pohjan vastaanottotarkastus

 

Seuran ylimääräisessä jäsenkokouksessa syksyllä 2011 päätetyn mukaisesti hallitus on yhteistyössä asianajaja Leena Kenttämiehen kanssa järjestänyt vuoden 2012 alussa edellisenä kesänä toteutettujen maneesin pohjan ja laitojen vastaanottotarkastukset työt tehneiden urakoitsijoiden kanssa. Molemmat työsuoritukset todettiin hyväksytysti suoritetuiksi.

Pohjatyön vastaanottotarkastuksessa seuran asiantuntija-apuna toimi AA Kenttämiehen lisäksi Ypäjän hevosopiston monivuotinen rehtori Kari Haimi. Lisää tietoa maneesin pohjasta ja sen vastaanotossa tehdyistä johtopäätöksistä ohessa: 

Pöytäkirja 5.1.2012

 

 

Seuratakkeja taas saatavilla keväällä 2012

 

Tilaa itsellesi HyvUran seuratakki Valjaskolmiosta. Takkien koot, muut tiedot ja tilausohjeet ohessa. 

Tilausohje

 

Kilpailevat HyvUra:laiset huom!

 

Kisatulokset esiin
Alamme julkaista HyvUra:n sivuilla omien seurakilpailutulostemme lisäksi myös tietoja HyvUra:n jäsenten kilpailutuloksista muiden seurojen järjestämissä kilpailuissa. Kilpailetpa siis millä hyvänsä tasolla aina seurakilpailuista kansallisiin, niin ota tavaksi ilmoittaa tuloksistasi seuralle. 

Ilmoituksesta tulisi käydä ilmi ainakin seuraavat tiedot: Oma ja ratsun nimi, kilpailupäivä- ja paikkakunta, järjestävä seura ja taso (seurakilpailu, aluekilpailu vai kansallinen kilpailu), luokka sekä sijoitus/lähtijöiden määrä. Kerro mielellään myös tulos eli kouluratsastuksessa prosentit, esteillä virhepisteet ja mahdollinen aika, jos sillä ko. luokassa on merkitystä.

Ilmoituksen voit toimittaa sähköpostitse osoitteella saara.paronen [ät] projectlaw.fi. tai tekstiviestillä numeroon 040-521 3687. 

Tsemppiä kisakevääseen kaikille! 


 

MANEESISÄÄNNÖT 2012

 

Hyyppärän ratsastushallin käyttösäännöt on päivitetty tammikuussa 2012. Kaikkia hallin käyttäjiä kehotetaan tutustumaan sääntöihin ja noudattamaan niitä. 

Maneesisäännöt 2012

 

Wanted: Kisajärjestäjiä 2012

 

Mikäli olet kiinnostunut järjestämään seura- ja aluekilpailuja, ota yhteyttä Saara Paroseen (estekisat) tai Jaana Happoseen (koulukisat). Kaikille löytyy kiinnostavia toimihenkilötehtäviä, joihin osallistumalla olet mukana aikaansaamassa kivoja tapahtumia meidän kaikkien iloksi. Samalla saat myös itsellesi uutta näkökulmaa ratsastamiseen ja kilpailemiseen. Tervetuloa porukkaan! 

 

MANEESIN VARAUSKALENTERI Käytössä!

 

HyvUran nettisivuilta löytyvä maneesin varauskalenteri on nyt otettu virallisesti käyttöön. 
Kalenteri löytyy vasemman reunan valikosta "Maneesin varauskalenteri". Sieltä löytyy myös linkki varausten tekoa varten, sekä kalenterin käyttöohjeet.

Tarkoitus on, että valmentajat merkitsevät kalenteriin su-iltaan mennessä tulevan viikon valmennuksensa (tiedoksi maneesissa ratsastaville), ja näin saamme helposti tiedon maneesin varauksista kaikkien nettikäyttäjien ulottuville.
Estetunnit tulee merkitä yhä myös maneesissa olevaan liitutauluun! 
Valmentajille on annettu omat tunnuksensa ja vierailevia valmentajia varten on yhdet tunnarit. 
Lisätietoa saa kalenterin vastuuhenkilöltä (yht.tiedot Hallitus -sivulla).
Palautteet ja kehitysehdotukset ovat tervetulleita!
 

 

Yksityisratsastajat huomio!

 

Maneesin käyttäjille tiedoksi
Jotta maneesin pohja pysyisi kunnossa, on sieltä kerättävä lannat pois. Maneesissa on molemmissa päädyissä ja keskellä tähän tarkoitukseen saavi ja kevyttalikko, sekä molemmissa päädyissä on kottikärryt. Kottikärryt saattavat olla myös ulkopuolella, koska ne vievät tilaa. 

Kun käytät maneesia, kerää viimeistään ratsastuksen lopetettuasi lannat saaviin. Jos saavit tai kottikärryt ovat täynnä, tyhjennä ne hallin leveämmän puolen päädyssä olevaan lavaan. 

Lannan kerääntyminen hallin pohjaan tiivistää pohjan ja kovettaa sen nopeasti, jolloin pohjaa joudutaan uusimaan jatkuvasti. Jatkuva pohjan uusiminen johtaa hallin käyttömaksujen nousemiseen. Edullisempaa on kerätä lannat pois. 

Noudattakaa varovaisuutta lannankeruussa, etenkin pahimpaan ruuhka-aikaan.

Tämä ohjeistus koskee kaikkia maneesin käyttäjiä! 

 

 

Kentän jakoa selkeytetty

 

Hallitus päätti kokouksessaan 6.6.2010, selkeyttää kentän jakoa. Lisäksi hallitus ohjeistaa kaikkia ratsastajia käyttämään kypärää ratsastaessaan. kenttäjaot

 
 

Hevosten taluttaminen Hyyppärän alueella

 

Muistutuksena kaikille. Hyyppärän alueella liikkuu paljon hevosia, ihmisiä, koiria, autoja ja mopoja. Kaikkien turvallisuuden vuoksi hevosia tulisi taluttaa suitsittuna alueella. Laitumille ja tarhaan voi toki käytännön syistä hevoset viedä riimussa. 

 
 

HyvUra muisti menestyneitä ratsastajiaan kevätkokouksessa

 

Sunnuntaina 3.4.2011 pidetyssä kevätkokouksessa jaettiin HyvUran ratsastajille ratsastusmerkkejä. Merkit anotaan Suomen ratsastajainliitolta saavutettuja kilpailusuorituksia vastaan. HyvUran menestynein ratsastaja, Emma Kanerva, sai kultaisen ratsastusmerkin suorituksistaan kouluratsastuksen GP-tasolla kansainvälisesti. Iina Holopaiselle luovutettiin hopeinen ratsastusmerkki suorituksista kouluratsastuksen vaativa A tasolla. Pronssisen ratsastusmerkin saivat kouluratsastuksesta seniorit Sanna Jahnukainen ja Hanna Räsänen sekä juniorit Noora Kiiski ja Nelli Pöllänen sekä esteratsastuksesta juniorit Jesse Arolainen, Jessica Sivén ja Veera Valjakka. Pronssimerkkiin vaaditaan kouluratsastuksessa helpon A:n kilpailusuoritus alue- tai kansallisella tasolla vähintään 55 % tuloksella. Esteratsastuksessa vaaditaan alle 8 virhepisteen suoritus hevosilta 110 cm tasolla ja poneilla 100 cm luokassa alue- tai kansallisessa kilpailussa. 

 
 
 

Yksityisratsastajat huomio!

 

Maneesin käyttäjille tiedoksi
Jotta maneesin pohja pysyisi kunnossa, on sieltä kerättävä lannat pois. Maneesissa on molemmissa päädyissä ja keskellä tähän tarkoitukseen saavi ja kevyttalikko, sekä molemmissa päädyissä on kottikärryt. Kottikärryt saattavat olla myös ulkopuolella, koska ne vievät tilaa. 

Kun käytät maneesia, kerää viimeistään ratsastuksen lopetettuasi lannat saaviin. Jos saavit tai kottikärryt ovat täynnä, tyhjennä ne hallin leveämmän puolen päädyssä olevaan lavaan. 

Lannan kerääntyminen hallin pohjaan tiivistää pohjan ja kovettaa sen nopeasti, jolloin pohjaa joudutaan uusimaan jatkuvasti. Jatkuva pohjan uusiminen johtaa hallin käyttömaksujen nousemiseen. Edullisempaa on kerätä lannat pois. 

Noudattakaa varovaisuutta lannankeruussa, etenkin pahimpaan ruuhka-aikaan.

Tämä ohjeistus koskee kaikkia maneesin käyttäjiä!