Maneesisäännöt

(päivitetty 2/2016)

 

Maneesimaksun tulee olla maksettuna maneesissa ratsastettaessa/juoksutettaessa/irtohypytettäessä/hevosta kävelytettäessä (joko kausi- tai kertamaksu). Tältä osin ks. ohjeet sivujen kohdasta "Jäsenyys ja jäsenpalvelut" -> "Yksityishevosten maksut"

Maneesiin sisääntulo on tehtävä asiallisesti ja rauhallisesti, pelästyttämättä jo sisällä olevia ratsukoita. Ilmoita tulostasi esim. viheltämällä.

Trailerien/hevosautojen pysäköinti: Moottoritien sillan ylityksen jälkeen oikealla puolella olevalle parkkialueelle tai maneesin sivuun seinän suuntaisesti.

 

Ratsastuksen sujuvuuden ja turvallisuuden kannalta on seuraavia sääntöjä noudatettava:

 

Maneesisäännöt

1. Maneesimaksun on oltava maksettuna maneesissa oltaessa. (joko kausi- tai kertamaksu). Ohjeet maksamiseen löytyy osoitteesta hyvura.fi ja hallin pääoven vierestä.

2. Maneesissa saa ratsastaa aina, paitsi kun maneesin yksityisvarauksesta on ilmoitettu hallituksen toimesta vähintään kahta viikkoa etukäteen. Maneesikalenterissa olevat ilmoitukset eivät estä muiden ratsastusta hallissa.

3. Ohita oikealta, vasemmat kädet kohtaavat ohittaessa.

4. Kaviouralla ei käyntiä, vapaassa käynnissä liikkuva ratsukko (ja taluttajat) väistävät aina muita. Vapaa käynti ja hevosten talutukset ulkona mikäli säät sallivat. Hevosten talutus tapahtuu hevonen suitsittuna.

5. Juoksutus sallittu ainoastaan kun maneesissa on tilaa. Muilta käyttäjiltä tulee varmistaa, ettei juoksuttaminen häiritse. Juoksuttamisen tulee tapahtua jomman kumman oven päässä, ei keskellä maneesia. Juoksutuksen jälkeen mahdollisesti syntyneet kuopat on tasoitettava. Juoksutuskapsonin käyttö sallittu.

6. Hyppääminen on sallittu, jos se ei häiritse muita huomattavasti tai siitä on tehty merkintä maneesikalenteriin. Puomeja ja kavaletteja saa mennä ilman merkintää.

7. Kaikki lannat on ehdottomasti kerättävä niille tarkoitettuihin saaveihin.

8. Koirien tuonti maneesiin on kielletty.

9. Tupakointi maneesissa on kielletty.

10. Maneesissa ratsastaessa kaikkien on käytettävä turvakypärää.

11. Irtohypytys ja -juoksutus sekä valjakkoajo (kärryillä) on sallittua aamuisin ennen klo 9.00 tai illalla klo 21.00 jälkeen. Ilmoitus irtohypytyksestä tai -juoksutuksesta on tehtävä maneesikalenteriin viikkoa ennen. Maneesin molemmilla ovilla on oltava ihminen, ei koske valjakkoajoa.

12. Lanaus/huolto suoritetaan puolikas kerrallaan, mikäli hallissa on ratsukoita.

13. Maneesin käyttö rajataan sileällä työskentelyyn maanantaisin ja torstaisin klo 18-20 sekä sunnuntaisin klo 8-11. Yllämainittuina aikoina maneesissa ei saa rakentaa esteitä eikä hypätä.

Maneesikalenteri löytyy osoitteesta www.supersaas.com/schedule/hyvura/ratsastushalli tai hyvura.fi sivuston kautta. Maneesikalenteriin merkitään esteet, valmennustunnit, irtohypytykset ja -juoksutukset sekä pitkän kouluradan harjoitukset. Maneesin varaaminen omaan käyttöön tapahtuu hallituksen kautta.

Jokainen ratsastaa maneesissa omalla vastuullaan.

Maneesissa on käyttäydyttävä hyvää hevosmiestaitoa osoittaen ja ratsastettava aina sääntöjä noudattaen sekä muita ratsukoita huomioiden. Sääntöjen noudattamatta jättäminen voi johtaa seuran hallituksen määräämiin kurinpitotoimiin (suullinen huomautus, kirjallinen huomautus, kirjallinen varoitus, määräaikainen maneesin käyttökielto/seurasta erottaminen).


Miellyttäviä ratsastushetkiä!

Hyvinkään Urheiluratsastajat ry:n hallitus