Esittelyjä HyvUran ratsukoista, joilla on A-kilpailulupa ja/tai KV-kilpailulupa kaudella 2016

Annika ja Coruno
Annika ja ST Lorcan

Olen Annika Arolainen. Hevosiani ovat St Louis, Coruno ja St Lorcan ja ne asuvat Stable Chablis hirsitallissa Hyyppärässä.

Aloitin ratsastuksen alle puolen vuoden ikäisenä, äitini hevosella valmentajan sylissä. 2-vuotiaana aloitin hirsitallilla ratsastamisen Vilina shetlanninponilla. Kilpailemisen aloitin seuraluokissa vuonna 2009 ponilla Masse esteratsastuksessa. Ja vuonna 2012 alue- ja kansallisissa kilpailuissa.

Tähän mennessä parhaita saavutuksiani ovat Helsinki Horse Show 2012 ja 2016, sijoituin siellä parhaimmillani sijalle 2. Sekä Saksassa saadut voitot sekä sijoitukset. Vuosi 2016 oli kokonaisuudessaan mielestäni onnistunut.

St Louis on 14-vuotias FWB ruuna, jolla veljeni on kisannut ennen minulle tuloa 130cm tasolla.

Coruno on 12-vuotias Holstein ruuna, joka on ollut myös veljeni kilpahevonen ennen minulle siirtymistä. Coruno on kisannut kansallisia 130cm luokkia, sekä muutamia kv-luokkia Laura Aromaan kanssa.

St Lorcan on 9-vuotias FWB ruuna, jonka kanssa yhteinen taival on vasta alussa tarkoituksena saada tasaisia hyviä ratoja.

Tavoitteeni kesällä 2017 on kilpailla kunkin hevosen kyvyn ja yhteisen tasomme mukaan. Kesällä olisi myös tarkoitus lähteä Saksaan hakemaan lisäkokemusta isoista kilpailuista sekä lisää oppia.

Minua valmentavat Nelli Pajuharju, Niclas Aromaa ja Kira Kanerva.

 

Tinja ja Whenever Klint
Tinja ja Pittegårdens Limewald

Olen Tinja Ekroth. Hevoseni ovat Whenever Klint, kutsumanimi Maxi, iältään 10 v. Maxi on ollut minulla vasta puolisen vuotta sekä Pittegårdens Limewald eli Waldo, ikä 17 v. Waldo on ollut meillä yli 7 vuotta. Molemmat hevoset ovat ruunia ja rodultaan DWB eli tanskalaisia. Hevoset asuvat Eriksnäsin tallilla joka sijaitsee Etelä-Sipoossa Porvoon ja Helsingin välillä.

Aloitin ratsastuksen poniratsastuskoulussa ollessani 4-vuotias, mutta perheessämme on ollut oma hevonen jo ennen sitä. Aloitin kilpailemisen kouluratsastuksessa v. 2015. Alkuvuodesta kisasin tallikisoissa He:B tasolla mutta jo keväällä siirryin He:A luokkiin kansallisella tasolla, etenkin lapsiratsastaja luokissa. 

Paras saavutukseni 2015 oli lapsiratsastajien SM-pronssi. Tavoitteeni vuodelle 2016 on lapsiratsastajien SM- kisojen voitto ja kansainväliseen kisaan osallistuminen. 

Valmentajani on Kira Kanerva, joka on kannustanut ja auttanut minua kilpaurani alusta asti. Olen tämän lisäksi viimeisen vuoden aikana käynyt viikoittain Mikaela Soratien tunneilla. Viime kauden aikana olin myös mukana sekä alue- että maajoukkuevalmennuksessa. 

Riitta ja Herkko Hurmaus

Olen Riitta Holopainen. Ratsastuksenopettaja ja kouluvalmentaja.

Kilpailen kaudella 2016 seuraavilla hevosilla: Ravannah, Vi'mann, Herkko Hurmaus ja Lakeus Helmi. Hevoset asuvat pihatossa Heponiityn Ratsastuskoululla Hyvinkäällä.

Tavoitteita kaudelle 2016. Herkko Hurmaus Prix de Hippos luokat, vähintään sijoitus, oikeasti voitto, sh-mestaruudet ja hallimestaruudet, sijoitus/voitto. Ravannahin kanssa tavoitteena siirtyä PSG luokkiin mutta terveys takkuilee… Vi'mannin kanssa kilpailujen aloittaminen eli oppia matkustamaan trailerissa panikoimatta ja Helmin kanssa myös kilpailun aloittaminen.

Käyn tilanteen mukaan päivittäytymässä Janne Berghin luona.

Heta ja Prinz Luca

Olen Heta Kannela. Ykkösponini on Prinz Luca, mutta kisaan ensi kauden myös toisella ponilla Coloured Coded Boylla. Sen lisäksi minulla on myös kaksi hevosta, Alezan, jolla olen kisannut jo viime vuonna ja Athena II, jolla kisaan vain pieniä luokkia jännevamman takia. Kaikki hevoseni asuvat omalla tallillamme Hyvinkään Rantakulmassa.
Aloitin ratsastuksen viisivuotiaana Ruskeasuon ratsastuskoulun shetlanninponeilla.
Kilpailemisen aloitin ensimmäisillä poneillani esteissä, Bardsey Serenalla ja Sunnylands Miss Lauralla 40-60cm luokista vuonna -09, kun olin yhdeksän. Koulua olen mennyt muutaman startin ja menisin enemmänkin, mutta koulukisat ovat usein päällekkäin estekisojen kanssa ja sen vuoksi en ole mennyt enempää koulukisoja.
Parhaita saavutuksiani ovat HIHSin ponien 110cm luokkaan pääsy, sekä sijoitukset ja voitot 100-110cm tasolta. Tavoitteeni kaudelle 2015 on Prinz Lucalla ponien SM-kilpailut ja ponien GP sekä hyvät 120-125cm radat. Coloured Coded Boyn kanssa tavoitteeni on saada rutiinia 100cm luokista ja jos kaikki menee hyvin niin loppukaudesta 110-120cm startit. Alezanin kanssa otan alussa rauhallisesti ja menen 100-110cm ratoja, mutta loppukaudesta olisi tarkoitus päästä kisaamaan ainakin 120cm. Athena II kanssa aion kiertää pikkukisoja ja mennä 80-100cm luokkia.
Estevalmentajani on Teppo Hakala. Minulla ei ole tällä hetkellä kouluvalmentajaa, mutta minua on valmentanut Jonathan Silfver ja Anne Nuutinen. Ratsastuksen lisäksi harrastan tanssia kerran viikossa ja käyn laulutunneilla. Tykkään myös lenkkeillä.

Ella ja Wolle Wolkenstein

Olen Ella Paloheimo. Hevoseni on Wolle Wolkenstein, joka asuu Riders Inn kilparatsastuskeskuksessa Hyvinkäällä. Aloitin ratsastuksen 7-vuotiaana Vaahteranmäen ratsastuskoulussa Lopella. Kilpailemisen aloitin kouluratsastuksessa ensimmäisellä omalla ponillani nimeltä C-Tom vuonna 2010-2011. Ponivuosinani kilpailin myös ponilla Orchid´s Imeranda, jonka kanssa menimme ponien kansallisen ja kansainvälisen tason vaikeita koululuokkia.

Viime kauden parhaat saavutukset: kahden kansallisen Future Cup -osakilpailuiden voitto, edustaminen PM ja EM -kilpailuissa sekä muita kansallisia voittoja sekä sijoituksia.

Kauden 2015 tavoitteena on kilpailla kansallista Future Cuppia sekä PM-/EM katsastusluokkia paremmalla ja tasaisemmalla menestyksellä kuin viime kaudella, sekä toivottavasti edustus PM tai EM joukkueessa. Ja tietysti oppia enemmän hevosestani ja ratsastamaan paremmin. Tätä kautta pidemmälle en ole vielä suunnitellut kilpailuja, katsoo mitä tulevaisuus tuo tullessaan! Ensimmäinen valmentajani 2010-2015 Riitta Holopainen on antanut minulle hyvän pohjan kouluratsastukseen, jota nyt jatkavat Ville Vaurio, Marko Björs, Carolina ja Warwick McLean.

 

Noora ja Cassiopeia KS
kuva: Aada Lätti

Olen Noora Peltola.  Hevoseni on Cassiopeia KS ”Hertta”. Hertta asuu tällä hetkellä Erkylän Kartanon tallilla Hausjärvellä.

Aloitin ratsastuksen vuonna 1998 Pikkupihlajan Ratsastukoululla Kellokoskella, jossa kävin aina vuoteen 2007 asti, jolloin löysin vuokrahevosen itselleni, eli nykyisen kisahevoseni Cassiopeian. Piti valita joko vuokrahevonen tai ratsastuskoulu, joten valitsin ehdottomasti vuokrahevosen, ja sillä tiellä mennään edelleen saman hevosen kanssa!

Aloitin kilpailemisen satunnaisesti seurakisoissa ratsastuskoulun hevosilla ja poneilla, mutta oikeisiin kisoihin pääsin Hertan kanssa aluetasolle 2007 kun aloin sitä vuokraamaan. Suurin tavoitteeni oli päästä Hertan kanssa starttaamaan alue HE A luokissa, ne saavutettiinkin vuonna 2008 ja kilpailemista on jatkettu aina kansallisiin Small Tour luokkiin ja jopa kansainvälisiin kisoihin. Parhaat saavutukset ovat voitot ja sijoitukset Small Tour tasolla.

Kaudella 2016 olisi tavoitteena päästä starttaamaan vielä virallisesti Intermediate II luokissa ja jos onni on myötäinen, myös Grand Prix luokissa. Tämä olisi suuri haave, jota kohti nyt yritetään vielä tehdä töitä hevosen korkea ikä huomioiden. Riitta Holopainen on kotivalmentajani, käyn myös Emma Kanervan valmennuksissa Erkylässä mahdollisuuksien mukaan. Aikaa muille harrastuksille ei oikein jää. Pyrin valmistumaan töiden ja ratsastuksen ohella farmaseutiksi Helsingin Yliopistosta tänä vuonna.

 

Siiri ja Backwoods Little BB

Olen Siiri Salo. Aloitin ratsastuksen vuonna 2001. Kilpailemisen aloitin vuonna 2008 Aulangon ratsastuskoulun tuntihevosilla sekä koulu- että esteratsastuksessa seuratasolla. Vuonna 2012 kilpailin ensimmäistä kertaa kouluratsastuksessa aluetasolla. Kaudella 2013 kilpailin kansallisissa koulukilpailuissa ensimmäistä kertaa.

Hevoseni Sir Deluxe on 2009 syntynyt FWB-ruuna, joka tuli minulle huhtikuussa 2016. Ennen yhteistyötä nykyisen ratsun kanssa kilpailin toisella hevosellani Backwoods Little BB:llä kansallisella helppo A -tasolla, ollen mm. Junioricupin 3. vuonna 2015. Sir Deluxen kanssa tähän mennessä paras tulos on SM-kilpailuista 2016, missä olimme seitsemänsiä.

Kotivalmentajanani toimii Riitta Holopainen. 2015 syksyllä aloitin Hämeenlinnan lyseon lukion urheilulinjalla opiskelun. Ratsastuksen tueksi lenkkeilen ja huolehdin lihaskunnostani.

Milla ja Didoctro
Milla ja Cantolan Perle de Avril

Olen Milla Vihavainen. Hevosiani ovat v. 2008 syntynyt ruuna Didoctro "JP" ja v. 2004 syntynyt tamma Cantolan Perle de Avril "Viivi". Asumme Hyyppärässä omalla tallilla (ent. Ratsastuskeskuksen talli). Aloitin talutusratsastuksen shetlanninponeilla n. 2-vuotiaana ja opetustunneille siirryin 5-vuotiaana. Olen aina tiennyt haluavani olla esteratsastaja :)

Kilpailemisen aloitin ollessani 7 vuotta. Ensin Cindy-ponilla ja sen jälkeen monilla muilla poneilla (Leo, Bronco, Dana, Hegoir).

Parhaat saavutukseni tähän mennessä on olleet Hegoir-ponilla Esran alueen tyylimestaruuskulta, Poni-cup sarjan 2. sija, SM-kilpailuissa 7. sija, Hallimestaruushopea, sijoitus HIHS:ssä ja Poni GP-sarjakilpailussa ja tuoreimpana syksyltä 2015 kultamitali Esran joukkue aluemestaruuksista.

Tavoitteeni kaudelle 2016 ovat eri juniorisarjat: Viivillä Junioricup ja JP:llä Juniori GP ja SM-kilpailut. Kilpailen ensimmäistä vuotta junnuissa ja tavoitteeni vuodelle 2017 on parantaa edellisen kauden tulostasoa. Valmentajani esteillä on Sanna Backlund ja kouluvalmentajani on Riitta Holopainen.

Aloitin syksyllä -15 lukion Hyvinkäällä Sveitsin lukion huippuvalmennusryhmässä. Kahden hevosen hoito ja ratsastus vievät aikani muilta harrasteilta, joten teen itsenäisesti säännöllisen epäsäännöllisesti lihaskuntotreenejä ja käyn juoksemassa. Lisäksi käyn välillä treenaamassa tanssia ystävieni kanssa.