Tietoa hallitustyöskentelystä

Hallitus kokoontuu keskimäärin kerran kuukaudessa - tarvittaessa useammin. Pääasiassa kokoukset ovat fyysisiä kokoontumisia, mutta korona-aika on lisännyt etäkokouksia ja mahdollistanut myös hybridikokouksia. Hallitukseen saat yhteyden sähköpostitse hyvura@hyvura.fi.5.10.2022


Hallitus kokoontui lokakuun kokoukseen eilen illalla. Hallituksella on paljon päätettäviä ja vielä keskeneräisiä asioita.


Edellisen kokouksen jälkeen Varikon alue on irtisanottu ja kaupungille ilmoitettu, ettemme halua jatkaa vuokraneuvotteluja kyseisestä alueesta. Tämä tarkoittaa jäsenistölle käytännössä sitä, että koko alue on tyhjennettävä seuran ja jäsenistön omaisuudesta. Alueen on oltava tyhjä ja luovutuskuntoinen 31.12.2022. Jäsenistön omaisuus, hevostrailerit ja hevosautot, pitää siis siirtää / siirrättää pois. 


Seuran omaisuutta, etenkin pienempää omaisuutta ja kalustoa, siirretään jo syystalkoissa. Syystalkoot siis 15.10.2022 kello 13.00 alkaen.  Siirrettävää omaisuutta ja kalustoa on etenkin Varikon alueella, mutta sen lisäksi myös saunamökillä. Tämäkin kuuluu luovutettuihin vuokrakohteisiin.


Seuran työntekijä on päättänyt  työsuhteensa seuran kanssa. Etsimme uutta tekijää maneesin lanaukseen. Maneesin käyttömäärät ovat vähentyneet ja vastaavasti ylläpitokulut nousseet. Maneesin pohja tullaan jatkossa huoltamaan kerran viikossa. Varsinaista vakituista huoltopäivää ei enää ole, eikä kellonaikaakaan. Huoltotoimet pyritään tekemään valmennusten ulkopuolella. Kirjaathan oman valmennustuntisi hyvissäajoin maneesin varauskalenteriin.


Seuran syyskokous pidetään 20.11.2022 kello 16.00 Hyvinkään Hevossairaalalla, Hyyppäräntie 41, Hyvinkää. Kutsu syyskokoukseen julkaistaan myöhemmin. Samana päivän järjestetään myös yhteistyössä Stable Novan kanssa, Novan lämmitetyssä maneesissa hevostarvikekirppis. Kirppikselle saa lahjoittaa tavaraa myös myyntiin - lahjoitusten tuotto tulee suoraan Hyvinkään Urheiluratsastajille. Lisäksi, jos seurasta löytyy innokkaita leipureita - saadaan buffan tuotto myös seuralle. Nyt kaikki yhdessä keräämään pientäkin tuottoa seuralle - pienistä puroista syntyy iso virta.

22.9.2022


Seuran hallitus kokoontui viime viikolla syyskuun kokoukseen. Ajankohtaisia asioita ovat edelleen neuvottelut vuokrasopimuksista. Seuran hallitus on päättänyt luopua myös ns. varikon alueen vuokraamisesta.  Pyörät pyörivät edelleen hitaasti...


Maneesin valojen automatiikasta, valojen toimimattomuudesta ja liiasta toimimisesta olemme saaneet maneesin käyttäjiltä palautetta. Asiaan on useasti reagoitu ja huoltotoimia on tehty.  Nykyisellään maneesin valojen automatiikka toimii ajalla 06.00-24.00. Valot kytkeytyvät automatiikalle kello 6.00, jonka jälkeen ne palavat hetken ilman, että maneesissa on ketään - sammuvat kyllä itsestään. HÄTÄTILANTEITA varten on maneesin valojen pakko-ohjauskytkin sijoitettu lähemmäs maneesin ovia. Tämän kytkimen käyttö on perusteltua ainoastaan hätätilanteissa, kun liiketunnistin ei ole päällä (kello 24-06 aikana). Näistä tapauksista pitää asianosaisten raportoida hallitukselle pikimmiten.


Team HyvUra hakee jäseniä kaudelle 2023. Teamiin haku on auki lokakuun ajan. Lisää teamista löydät seuran nettisivuilta, kohdista Team HyvUra sekä Uutiset ja ajankohtaista.


Seuran syystalkoot päätettiin järjestää 15.10. kello 13.00 alkaen. Tavataan Taukotilan eli Poolotallin Buffan edeesä. Aiheita ja tehtäviä mm. kentän tyhjennys ja huolto, tarvikkeet/välineistö talvikuntoon. 
11.8.2022


Hallitus on palannut kesälomilta ja kokoontunut elokuun alussa. Asioita on taas pöydällä ja keskenkin jonkin verran, mutta päätöksiäkin on tehty.


Hallitus on päättänyt luopua joistain vuokraamistaan ja omistamistaan kiinteistöistä. Näistä isoimpina kokonaisuuksina Hyyppärän Kartano ja "Vanhan Ratsastuskoulun" rakennukset. 


Hyyppärän Kartano on ollut seuralla vuokralla osana isompaa kokonaisuutta. Kaupungin puolesta neuvottelut vuokrasopimuksista ovat edelleen kesken. Pitkäaikaisen vuokralaisemme, Kahvila-Ravintola Hyyppärän Kartanon Tiina Bergin, päättäessä vuokrasuhteensa, olemme seuran hallituksen puolesta päättäneet lopettaa vuoraneuvottelut kaupungin kanssa kyseisestä kiinteistöstä. Kohteesta kiinnostuneet voivat siis olla itse suoraan yhteydessä Hyvinkään kaupunkiin.


"Vanhan Ratsastuskoulun" rakennukset olemme seuran hallituksen kokouksessa päättäneet laittaa myyntiin. Tässäkin tilanteessa asiat kaupungin kanssa ovat edelleen kesken. Julkaisemme tästä myynti-ilmoituksen tarkempien tietojen kanssa heti, kun asia etenee.


Maneesin pohjaa kunnostamme elokuun puolivälissä. Tästä onkin jo varauskalenterissa merkinnät. Toinen huolto tehdään talkoilla ennen talvikauteen siirtymistä. Samalla tyhjennetään ratsastuskenttä talviteloille.


Seuran yhteistyö muiden seurojen ja lähialueen tallien kanssa on syventynyt entisestään. Hienoa huomata, kuinka pystytään puhaltamaan yhteen hiileen ja toimia hevosten hyvinvoinnin parhaaksi.


Kilpailuharjoituksia on tiedossa alkusyksyn aikana. Näistä julkaistaan heti tarkempia tietoja, kun päivämäärät, ajat, ym. selviävät. Hienoa huomata, kuinka aktiivista ja oma-aloitteista jäsenistöä seuralla on. Kiitos.


Seuran  ratsukot ovat kilpailleet aktiivisesti kesän ajan. Seura sai joukkueet sekä koulu- että esteratsastuksen aluejoukkuemestaruuksiin. Seuraavaksi edessä ovat SM-joukkuekilpailut kouluratsastuksessa, joihin myös olemme saamassa joukkueen kasaan. Upeaa!


Tästä on hyvä  jatkaa kohti värikästä syksyä. 05/2022Hallitus on kokoontunut virallisissa ja epävirallisissa merkeissä toukuun 2022 aikana. Kaupunginjohtaja Johanna Luukkonen vieraili Hyyppärässä 28.4.2022 tutustuen Hyyppärän alueeseen ja sen toimijoihin. 

Saimme vinkkejä alueen kehittämiseen. Kaupunki kutsuu koolle suunnittelun ja hankerahoituksen merkeissä seuran hallitusta ja muita alueen toimijoita sekä yhdistyksiä jatkotoimenpiteitä ajatellen toukokuun jälkimmäisellä puoliskolla.

Maneesin pohjaa tullaan huoltamaan kesän aikana. Pohjaan lisätään kuitua, se möyhitään ja tasataan. Tähän on saatu ohjeita pohjaexpertiltämme Stanley Service Riding Arenas. Kiitos.

Ratsastuskenttä on suolattu kaupungin toimesta toukuun puolivälissä. Kiitos Hyvinkään kaupunki!

Hyvinkään Urheiluratsastajat ei enää vuokraa kaupungilta laidunmaita. Alueen toimijat vuokraavat ne suoraan kaupungilta. 

Poolopellon aidattu ratsastualue ja alue siitä Hyyppäränitielle asti pysyy ratsastuskäytössä. Hyvinkään Urheiluratsastajat ja Hyvinkään Ratsastajat vuokraavat nämä yhdessä kaupungilta ja hoitavat sekä maksavat alueiden käytöstä yhdessä. Hienoa yhteistyötä!

Maastoradan vuosittainen siistiminen tapahtuu kaupungin arboristien toimesta kevään/alkukesän akana. 


04/2022Huhtikuun alussa hallitus on kokoontunut kaksi kertaa käsittelemään ajankohtaisia asioita.


Huhtikuun aikana seuran hallituksen ja Hyvinkään kaupungin välillä on edessä muutamia kokouksia ja tapaamisia.  Alueen vuokrasopimusasiat ovat edelleen neuvottelupöydällä. Kaupungin koneisto pyörii, mutta rattaita ja pyöriä on paljon ja tasoja monta, joiden kautta asiat viedään läpi. Tiedotamme asioista lisää heti, kun päätöksiä syntyy. Valitettavasti vielä ei tiedotettavaa ole.


Maneesiin asennamme peilejä huhtikuun aikana. Seura sai lahjoituksena uusia peilejä Stable Novalta. Kiitos!


Huhtikuussa on seuran kevätkokous - kutsu julkaistu. Kevätkokousta varten hallitus on kokoontunut toimintakertomuksen työstämisen vuoksi.